یکی از مسائل کلیدی که متاسفانه در کشور ما مورد غفلت اکثر واقع شده است بحث آموزش منابع انسانی می باشد. این مهم در فست فودها بسیار پر رنگ تر است.
به طور کلی معایب سیستم هایی که از پرسنل حرفه ای استفاده نمی کنند را می توان به موارد زیر تقسیم بندی نمود:
- عدم تبعیت از استاندارهای تعیین شده
- آمار ضایعات بالاتر
- اشتباهات تکراری
- امکان آسیب دیدن بیشتر
- عدم خلاقیت
- صدمه وارد کردن به تجهیزات
- نارضایتی مشتریان
در عصر حاضر منابع انسانی یکی از کلیدی ترین سرمایه های استراتژیک هر مجموعه ای می باشد. متاسفانه یکی از مشکلاتی که در بحث منابع انسانی خصوصا در فست فودها وجود دارد، جابجایی بیش از حد پرسنل می باشد. شاهد این امر نیز حجم آگهی منابع انسانی مختص فست فود در روزنامه ها می باشد.
شرایط مورد نیاز آموزش پرسنل رستوران ها توسط مدیران :
برای آنکه در رفتار کارکنان فستفودورستوران از جنبه های دانشی، نگرشی و مهارتی تغییری پدید آید، فراهم شدن شرایط زیر ضروری است:
کارکنان فستفود خود را ناگزیر از تغییر بدانند، به دیگر سخن، کارکنان انگیزه تغییر در خود و رفتارشان را داشته باشند. با توجه به سرعت رشد علم و دانش هتلداری در جهان همه انسانها باید خود را با شرایط جدید و امروزی وفق دهند.در جهان کنونی هر چیزی تاریخ مصرف دارد. عمر هتل ۵ ستاره ۵ سال تخمین زده شده حتی مدرک تحصیلی و اگر آن نیز به روز نشود از درجه اعتبار ساقط میگردد. پس لازم است کارکنان فستفود ورستوران برای هر وظیفه ای که بر عهده میگرند تخصص به روز آن وظیفه را داشته باشند.عهد درشکه و آبکش حصیری به پایان رسیده باید بدانیم نیاز امروزی جامعه چیست؟ کارکنان فستفود ورستوران از وظایف محوله و کاری که باید انجام دهند آگاه باشند.فقدان یا کمبود آگاهی نسبت به وظیفه و شیوه انجام دادن آن، مانعی برای گرایش به تغییر در رفتارهای موجود است.در واقع کلیه کارکنان رستوران وفستفود باید دارای شرح وظایف باشند.این وظیفه مدیریت منابع انسانی یا مسئول آموزش هر هتل است که به عنوان کارفرما برای هر شغل و پست شرح وظایف ارائه نماید. کارکنان رستوران وفستفود باید در جایگاه شغلی متناسب با قابلیت های شخصی و توانمندی های عملیاتی قرار گرفته باشند.کارکنانی که ارتباط بین علایق و تحصیلات و نیز آینده شغلی خود با دوره آموزش طراحی شده نمی یابند غالباً در دوره های آموزشی شرکت نکرده و یا در صورت شرکت انگیزه ای برای یادگیری نشان نمی دهند.شاید مهمترین دلیل عدم رغبت به حضور فعال در این دوره ها بر میگردد به نحوه انتخاب و جذب پرسنل فست فود توسط مدیریت منابع انسانی.متاسفانه در بسیاری از هتلها و رستورانها وفستفودهااین مشکل به صورت حاد وجود دارد که افراد در جایگاه های تخصصی خود نیستند مثلاً در بعضی فستفودهاصافکار اتومبیل چون پسرخاله سرآشپز قبلی بوده الان شده سرآشپز فستفود لیکن با آموزش های کوتاه مدت که به منظور بروز کردن آموخته های قبلی است نیز نمیتوان به آنچه خواسته کارفرماست رسید. تغییر در رفتار نیازمند پاداش است ، تغییر نتیجه یک فرایند است، اگر کارکنان فستفود از نتیجه تغییر منتفع نگردند و آثار آن را در رشد شخصی و پیشرفت شغلی خود احساس نکنند برای تغییر رفتار برانگیخته نمی شوند.دوره های آموزشی باید قدرت آن را داشته باشند که ضرورت تغییر را به کارکنان فستفود نشان دهند و نیاز به تغییر را ناگزیر نشان دهند.همچنین در چارچوب دوره های آموزشی است که کارکنان هتل باید از وظایفی که دارند و شیوه هایی که برای آوردن انتظارات شغلی وجود دارد آگاه گردند.ایجاد شرایط شغلی مناسب به عهده سرپرست است و بنا به تناسب وظیفه و حساسیت آن، کارکنان باید تقویت و از پاداش شایسته بهره مند گردند. اگر تفاوتی بین آنکه در دوره های آموزشی شرکت مینمایند و دانسته ها را بکار میگیرد با آنکه در این نوع دوره ها شرکت نمی کند قائل نگردیم مسلم است که دیگر انگیزه ای نیز برای کسب علم و دانش بوجود نخواهد آمد .